publikum & presse

SMILET VED STIGENS FOD

«  Hvor er det dejligt at se talentfyldt teater, der forstår og har sans for at forene det teaterkunstneriske  med virkligheden. »

«  Vi får det hele, enten af François Boulay og Lone Nedergaard i deres spil, eller via deres virtuose og yderst charmerende marionetdukkespil. »

« Vellykket forestilling om dilemmaerne i at søge uforgængelig glæde og salige tilstand. »

Kirsten Dahl

Aarhus Stiftstidende

METAMORFOSER

« Se mine bukser » er en lille underfundig dukketeatrerforestilling, der vil have sit publikum til at få øjnene op for de små, men ægte værdier i tilværelsen.

…« Fru Jensens sidste fristelse » er en forestilling som er lige så rig på fortolkningsmuligheder, som den er på fascinerende billeder.

…, Balsamique Teater  illustrerer med disse to små forestillinger, at dukketeater kan fortælle livsbekræftende historier, såvel som abstrakte og samfundsbelysende fortællinger. »

Sandra Theresa Buch

Folkeskolen avisen

METAMORFOSER

« Det er et fint, filosifisk budskab at hente i Se Mine Bukser » Med Se Mine Bukser skal man vil de unge en anderledes eftertænksom og rolig oplevelse »

Kirsten Dahl

Aarhus Stiftstidende

METAMORFOSER

« Den föreställning som fick den största uppmärksamheten var ändå Teatret Balsamique från Danmark, med föreställningen « Förvandlingen ».

Så spännade och intressant som den var, har jag inte sett på länge. »

Karl-Erik Lindgren

Formand for Dukketeaterforeningen Unima Sverige, Baltisk Dukke-teaterfestival i Slupsk, Polen

METAMORFOSER

Festugens lille teaterperle

« I løbet af en 20 minutter korte lille perle af en dukkefortaelling, eksponerer Lone Nedergaard fra Balsamique Theatre den guddommelige detalje, hvilken går styringen, fra os mennesker eller til os.  Den simple lille forestilling Se Mine Bukser, i foyeren på Entré Scenen, eksponerer her i festugen på magisk vis et af livets store spørgsmål. »

« Styringen overtages på skift af dukke, dukkefører og bukser, så man glemmer, hvem der styrer hvem, og hvem der påvirker hvem til hvad. Som de fine tjekkiske animationsfilm suger « Se mine bukser » med sin ekle, rolige fortælling os ind i det magiske felt mellem eventyr og virkelighed. »

«  Ikke langt fra festugens larmende, blafrende bål, er det et lille kikhul ind til eksistensens rolige flamme. »

Karsten Bjørnø

Aarhus Stiftstidende

METAMORFOSER

« Den danske forestilling var uden tvivl den bedstepå festivallen. Lones forestilling vakte  så stor opmærksomhed, at præsidenten for Polsk Unima nævnte den som et eksempel på en forestilling, hvor spilleren har engagement »

Hans Hartvich Madsen

Baltisk DukkeTeaterfestival i Slupsk, Polen

PÅ DEN ANDEN SIDE

« På Den Anden Side » er en fantastisk forestilling, mellem fabel og aktualitet, spillet er imponerende, de to skuespilleres energi forfører det unge publikum, spillet foregår så tæt på os, at spillernes åndedræt trækker os med ind i scenernes bevægelse. Fra scenen sender de os en gave med overflod af opfindsomhed og generøsitet. »

Véronique Desroches

Festival les Têtes de Bois, Villeurbanne

HJERTESLAG

« Selve historien er utrolig smuk og kan forstås på mange niveauer, lige fra den treårige, der beundrer de smukke figurer til den voksne som gribes af den universelle historie om kærlighed og venskab. Man glemmer helt, at man sidder på et bibliotek en ganske almindelig fredag formiddag. »

Anja Nalholm Nielsen

Bibilotekar, Tranbjerg Bibliotek

ØBO

« Og så er der Lone’s stemme, nynnende, en let knækket klang af en accent fra Norden, snubler næppe over stavelserne så vi lytter dybere, så mildt nuancerende fra hvisken til råben tegnes kurven af billeder og hengiver børnene i en fortælling af spørgsmål lige så essentielle for små som for store. »

Véronique Desroches

Leder af dukketeaterfestivalen, Les Têtes de Bois, Villeurbanne, Frankrig

ROMÉO

« Sig det bredt omkring jer… Vi har set forestillingen i Toulouse og den var meget meget god. Selv vi voksne får meget med hjem: Det er en sjælden lejlighed til at se en forestilling, så delikat, intelligent og rørende. »

Teaterforeningen L’Art en Sort

Région Occitanie

 ROMÉO

« Romeo er en sjov forestilling, den får os til at drømme, og den har en yderst veludført æstetik. Forestillingen begejstrer børnene. I deres rolle som publikum føler sig ligeså godt tilpas som en fisk i vandet.  Rytmen mestres og lader ikke opmærksomheden kede sig. …Skyggeteatrets farver bærer os ind i denne fabels poetiske drømmeverden. Dukkeføringen, skuespillet og den grafiske udførelse gør Roméo til en forestilling med kvalitet. »

Revue critique Le Clou dans la Planche

Toulouse

EN GRIM ÆLLING

« Mange roser og tak for jeres forestilling « En Grim Ælling », Vi oplevede forestillingen som et rent stykke poesi, der formidler essentielle værdier som tolerance, respekt, ligeværdighed og medmenneskelighed. Værdier som det er vigtigt at arbejde med og skabe bevidsthed om allerede fra en tidlig alder. For fremtidens borgere, det er vores børnehave- og skole- børn. Og dette arbejde er desværre desto mere vigtigt i disse dage … Alt dette var med en fuldendt diktion. En diktion med stemmeskift mellem historiens forskellige personer som holder os fanget i en tekst fyldt med mening. Børnenes opmærksomhed under forestillingen viste at det var en gennemført succes. 

På vejne af medarbejderne i børnehaven i Martel. »

Børnehaveleder, Marie-Pierre Jauberthie

Martel

EN GRIM ÆLLING

« Kære dukketeaterfolk !

Tusinde tak for en fantastisk forestilling. Den var så fint fortalt –Spændende hvordan i har bygget scenen op – så der på en meget nem måde kunne skiftes kulisser. Det var virkelig så opfindsomt og meget virkningsfuldt. Den var smukt og varieret fortalt med mange forskellige stemmer.

Jeg vil sige hjertelig tak for en smuk og rørende oplevelse.

Tak fordi i tog den lange vej op til os.

Mange hilsener fra »

Rita Lambrecht

Herta Levefællesskab, Galten

UDSTILLINGEN:  HJERTESLAG

« Udstillingen åbner dørerne ind til den følsomhed for materialet og formen som Lone Nedergaard og Francois Boulay har udviklet.

Hanskedukker, Stangmarionnetter, små borddukker med rørende finesse, dukker med dukkeføring fra en taburet… Hele denne lille verden er realiseret med subtilitet og intelligens, så spillet bliver glidende og giver plads til teatret.

Balsamique Théâtre skaber beundring for hver ny forstilling de kommer med. I deres dukker er en overraskende udforskning af materialer kommende alle steder fra. En tung plys-blød bjørn, en pjusket pelset ulv, skrøbelige dushede sommerfuglevinger, lysende skulpturer i plastik, strikkede strukturer, materialerne blandes, træ fra hundrede år gamle bjælker.

Dukker,  …som var de « Hjerteslag. » 

Véronique Desroches

Festival Les Têtes de Bois, Villeurbanne, Frankrig

WORKSHOPS

« Tak til jer for alt det i har åbnet vore øjne op for.

Tak for alt det i er kommet med til os !!!

Det var uforglemmeligt ! »

L’école maternelle de Franqueville

Normandiet

Adresse

2, Bd Pasteur

46100 Figeac

Frankrig

Contact

balsamiquetheatre@gmail.com

0033 - 6 84 35 10 31

0033 - 6 07 51 54 07

©balsamiquetheatre.dk

Web Design: RADESIGN

Billeder / Copyright fotografer©Antoine Bachelet, ©Pierre Lassus, ©Jean-Pierre Lescot, ©Brigitte Pourgeoise, ©Jeppe Larris