OM BALSAMIQUE THÉÂTRE

Som børneteater arbejder vi i vores forestillinger med at skabe et visuelt og drømmeagtigt univers i resonans med barnets. Verden gengives ikke, som den er, men som den opleves og føles.

Dukken bærer et liv i sig, som er fuldstændig magisk. Dukken livagtiggøre drømmen, som var den virkelig. Dukken når ind til barnet og ind i os voksne, den går af veje vi ikke kender, ind og rører os.

Vi tager tilskueren med på en rejse ind i eksistentielle spørgsmål som børn allerede i en tidlig alder er konfronteret med.

I mødet med livets prøvelser når det er sværest, hvordan kan man da blive ved med at bevare modet ?

Kan man leve på højde med sine drømme ?

Hvad er der bagved horisonten ?

Vi arbejder med forskellige dukketeater teknikker: trådmarionnetter, stangdukker, skyggedukker, silhouetter, borddukker, hanskedukker…  Afhængig af hvilket udtryk vi ønsker, skaber vi dukkens æstetik og teknik. Det sker i værkstedet. Når dukken er bygget skal den gå sine første skridt på scenen. Den får sin egen gang, sin egen stemme, sin egen måde at bevæge sig på, sin egen måde at fortælle os sin historie.

Havde vores forestilling været en kage, ville vi sige, at den skulle være så smuk at kigge på, at når man ser den, skal man allerede kunne mærke smagen. Og når man smager på den, vil det være som at smage en bid af livet.

I de tyve år Balsamique Théâtre har eksisteret har vi spillet for et bredt publikum fra forsamlingshuse, på national scener og i samarbejde med andre kunstnere: forfattere, instruktører, billedkunstnere og musikere.

Lone Nedergaard og François Boulay opretter sammen Balsamique Théâtre i Århus i 1999.

I 2001 beslutter de sig at flytte til Figeac i sydvest Frankrig. Her slår Balsamique Théâtre sine rødder som turnerende teater og er engageret i projekter med diverse kultur-institutioner.

Jean-Pierre Lescot slutter sig til teatret i 2011 som associeret kunstner.

Balsamiques teater-produktioner og projekter er støttet af Conseil Départemental du Lot og Région Occitanie Pyrénées-Méditerranée.

Lone Nedergaard

Lone Nedergaard starter sit arbejde som skuespiller og dukkefører i 1990. Hun turnerer med Den Blå Hest i Danmark og i udlandet i 7 år.

Lone bliver dukkefører og dukkemager i Børneteatret Filuren i Århus. Kvaliteten af hendes arbejde åbner døre i Frankrig, hvor hun sideløbende med sit arbejde i Balsamique Théâtre bliver tilknyttet flere teatre.

FRANÇOIS BOULAY

François Boulay, dukkefører og dukkemager uddannet på International Institute of Puppet Arts i Charleville-Mézières i 80’erne, arbejder på Marionetteatern i Stokholm og på Théâtre de L’Arc en Terre i Marseille. François starter dukketeatret Compagnie Arketal i Cannes inden han flere år senere bliver ansat på Teaterværkstedet Den Blå Hest. Her er han dukkefører og dukkemager i 10 år. I en tre årig periode er han leder af Børneteatret Filurens dukketeater afdeling, inden han sammen med Lone Nedergaard starter Balsamique Théâtre i Frankrig.

JEAN-PIERRE LESCOT

Jean-Pierre Lescot har arbejdet med skyggeteater og dukketeater i mere end 50 år. Han anses for at være ophavsmand for det moderne ​​skyggeteater. Han har uddannet generationer af dukkeførere og dukkemagere i Frankrig og i udlandet. Jean-Pierre underviser på National School of Puppet Arts i Charleville-Mézières, og har en lang karriere bag sig med produktion af egne forestillinger støttet af franske nationale og regionale kulturinstitutioner. Hans forestillinger er blevet spillet over hele verden. Hans virke som instruktør, tekstforfatter og scenograf men også hans dybe reflekteren indenfor denne kunstart, har gjort ham til en anerkendt personlighed indenfor dukketeatret i Frankrig og internationalt.

Adresse

2, Bd Pasteur

46100 Figeac

Frankrig

Contact

balsamiquetheatre@gmail.com

0033 - 6 84 35 10 31

0033 - 6 07 51 54 07

©balsamiquetheatre.dk

Web Design: RADESIGN

Billeder / Copyright fotografer©Antoine Bachelet, ©Pierre Lassus, ©Jean-Pierre Lescot, ©Brigitte Pourgeoise, ©Jeppe Larris